Bemutatkozás

Az általános orvosi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem 1976 – 82 között.    

1988-ban Bőrgyógyászat – Kozmetológia – Nemibeteggyógyászat, majd 1993-ban Klinikai Onkológia szakvizsgát tettem jeles eredménnyel.  

25 éve dolgozom gyakorló bőrgyógyász és kozmetológusként és több mint 20 éve onko-dermatológusként, mely utóbbi a jó és rosszindulatú bőrdaganatokkal foglalkozó tudományág.

Szakmai tapasztalataimat 1992-2010 között az Országos Onkológiai Intézet Bőrgyógyászati Osztályán és Ambulanciáján eltöltött 18 év alatt szereztem. A jó és rosszindulatú bőrdaganatok, köztük a melanoma komplex ellátásában vettem részt. Ez idő alatt sikerült megtapasztalni e daganat felismerésének és kezelésének buktatóit. A mai napig a későn felismert és áttétet adó melanomák kezelése csekély eredménnyel kecsegtet. Tekintettel arra, hogy a melanoma az egyik legkiszámíthatatlanabb daganat és áttét kialakulása esetén az életkilátások rosszak, a biztos gyógyulást a korai felismerés és a szakszerű sebészeti ellátás jelenti.

Kollegáimmal közel 15 éve tartunk felvilágosító előadásokat a megelőzés fontosságáról és több nagyvárosban, strandon bőrrák-szűrési illetve anyajegy-tanácsadási napokat szerveztünk és bonyolítottunk le nagy érdeklődés mellett.

1998 óta folytatok magánpraxist, ahol az általános felnőtt és gyermek bőrbetegségek ellátása mellett kiemelt fontosságúnak tartom a jó és rosszindulatú bőrdaganatok felismerését, szakszerű ellátását, szükség esetén a beteg hosszú távú gondozását, segítését.

A Semmelweis Egyetem II. számú Patológiai Intézetében tagja vagyok egy munkacsoportnak, mely a melanoma kialakulásának genetikai hátterét vizsgálja. Szabadidőmben itt dolgozom és a lehetséges génmutációk kimutatása mellett a BRAF inhibitor hatását vizsgáljuk melanoma sejtvonalakon.

Számos hazai és külföldi kongresszuson veszek részt kollegáimmal ahol nemcsak résztvevőként, de előadóként is ismertethettük a kutatásban és kezelésben elért eredményeinket. Számos tudományos cikk társszerzője vagyok. Rendszeresen részt vállalok a bőrgyógyász és klinikai onkológus szakorvosképzésben.